Mi az eTwinning?

Az eTwinning az európai iskolák közössége.

Olyan lehetőséget, cyberteret biztosít a részt vevő európai országok iskolásainak, ahol kommunikálhatnak és együttműködhetnek egymással, közös projekteket indíthatnak, közösen dolgozhatnak egy ötleten, továbbá megoszthatják egymással ismereteiket, azaz röviden: átélhetik, milyen Európa legérdekesebb oktatási közösségének a tagja lenni, és részt vehetnek annak életében.

Az eTwinning program az IKT-eszközök (Internetes Kommunikációs Technológiák) segítségével folytatott együttműködési tevékenységeit támogatja azáltal, hogy technikai segítséget, eszközöket és szolgáltatásokat nyújt az iskoláknak. Ezzel megkönnyíti az iskolák számára rövid vagy hosszú távú partnerségek kialakítását és működtetését bármilyen tantárgyi területen.

Az eTwinning portál (www.etwinning.net) a program legfontosabb találkozási pontja és munkafelülete. A 25 nyelven elérhető portálnak ma már 230 277 regisztrált felhasználója van (!) felületén jelenleg több mint 5462, két vagy több európai iskola részvételével létrehozott projekt fut.

A portál eszközöket szolgáltat a programban részt vevő gyereke és tanárok számára projektpartnerek kereséséhez, projektek létrehozásához, ötleteik megvitatásához és az általuk megismert jó gyakorlatok cseréjéhez. Emellett lehetővé teszi európai iskolák munkatársai számára, hogy az eTwinning portál felületén keresztül elérhető testreszabott eszközök segítségével azonnal hozzálássanak a közös munkához.

Az Európai Bizottság eLearning progamjának legfőbb alprogramjaként 2005-ben elindított eTwinning program 2014. óta az Erasmus+, az EU oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramjának a részeként működik. Az eTwinning Központi Szolgáltatópontját a European Schoolnet működteti. A European Schoolnet 30 európai ország oktatási minisztériumának nemzetközi partnersége, melynek célja az oktatás fejlesztése az európai iskolák, tanárok és diákok számára. Az eTwinning program működését nemzeti szinten 33 Nemzeti Szolgáltatópont támogatja.

.

Ízelítő külföldi iskolák bemutatkozó filmjeiből :
spanyol, német, görög, magyar, izlandi, ír, olasz, litván, lett, luxemburgi, osztrák, belga, bolgár, ciprusi, cseh, dán, észt, finn, francia és tunéziai iskolások bemutatkozását nézhetitek meg.