Könyvtárunk bemutatása

Amikor belépsz a könyvtárba, szemben, az akvárium mellett találod a kölcsönzőasztalt.
Itt történik a könyvek kölcsönzése, hosszabbítása és visszavétele számítógép segítségével.

Könyvtárunk polcain több, mint 7.000 kötet áll, ezekből tudsz kedvedre válogatni.
A polcokon megtalálod a könyvtár legfrissebben beszerzett újdonságait, gyerek- és ifjúsági regényeket, ismeretterjesztő könyveket, folyóiratokat, különféle sorozatokat ill. angol és német nyelvű könyveket.
A különféle témájú könyvek kisebb-nagyobb csoportokban más és más helyen találhatók.
A könyvtárakban a könyvek elhelyezésének meghatározott rendje van, amelyben minden könyvnek megvan a saját helye - úgy, mint neked az osztályban.

A szabadpolcokon külön vannak a szépirodalmi művek (regények, versek) → szerzőik ábécérendjében. Külön polcokon vannak az ismeretterjesztő könyvek → ETO számuk, azaz témájuk szerint csoportosítva és külön helyen találhatod meg a segédkönyveket, azaz lexikonokat, enciklopédiákat, idegennyelvű szótárakat, a tananyaghoz kapcsolódó egynyelvű szótárakat, atlaszokat, kottákat - szépen, úgynevezett könyvtári rendben.(A tanároknak szóló pedagógiai könyvek kerültek a legmagasabbra. No nem azért mert titkosak. Ők ott is elérik :-)

A szépirodalmi művek között a meséknek külön helyük van: az ablaktól balra, a Mesesarokban.

Az egyes tantermekbe kihelyezett letéti állományok az osztálytermekben segítik a tanulók és a tanárok órai munkáját.

A könyvtár technikailag jól felszerelt, hiszen megtalálhatóak benne az oktatás modern eszközei. Vannak számítógépek, (így lehetőséged van az internet használatára is) és projektorral filmeket is tudunk vetíteni.

A tanuláshoz szorosan kapcsolódó kötelező irodalmon kívül szórakoztató és izgalmas szabadidős olvasmányok várnak rád! Legkedveltebb témacsoportok: - természet, barkácsolás, technika, történelem - mindegyikből bőségesen találsz. A közkedvelt sorozatok is megtalálhatók: pl. Mi Micsoda, Képes Történelem, Szemtanú, Búvár zsebkönyvek, Színes ötletek, Ügyes kezek ...

Kézikönyvtárunk Helytörténeti gyűjteményéből pedig igen érdekes dolgokat tudhatsz meg arról a helyről, ahol iskolába jársz: a régi és mai Pesterzsébetről, híres épületeiről, a régen itt élt emberekről, gyerekekről !

A könyvtárban könyvtári órákat is tartunk. A könyvtári órák alkalmával megtanítunk a könyvtár használatára, megmutatjuk neked, hogy honnan és hogyan tudsz hatékonyan helyes információkhoz jutni.
...és végül, de nem utolsó sorban : a könyvtári munkát segítik a POLCGAZDÁK !
Ők azok diákok, akik különböző osztályokból DÖK-gyülésen jelentkeztek erre az érdekes és hasznos feladatra. Nemcsak szeretik az izgalmas, jó könyveket, de tudják, hogy gondozni, vigyázniuk is kell rájuk. Tudják, hogy a könyv: jóbarát, hűséges társ .
Egy igaz barátra pedig érdemes odafigyelni...!

Könyvtári pillanatok ...


A képek letölthetőek : »  Jobb klikk »  " Kép mentése másként "
A különböző menüpontokra kattintva megtalálhatod, ami érdekel. Fedezd fel a könyvtár honlapját !
Ha kérdésed van, fordulj bátran a könyvtárostanárhoz, Gábor bácsihoz, és ne feledd :

VÁR A KÖNYVTÁR !