Bod Péter Könyvtárhasználati verseny

December 9-én került megrendezésre az Országos Bod Péter Könyvtárhasznalati verseny kerületi fordulója a 7-8. évfolyamosok számára.
Iskolánkat 3 tanuló képviselte: Bódis András Barnabás a 8.c , Marton Villő és Szászvárosi Virág a 7.c osztályból.

A holokauszt-emlékév alkalmából versenyzőink egy igen-igen összetett, 6 oldalas, átfogó tesztben dolgozták fel a II. világháború vészterhes korszakát.

Keresztrejtvény, szókirakó, párkereső, szómagyarázó és más érdekes feladatok mellett voltak azonban nehezebb feladatok is.
A könyvtárban felfedezett, megtalált forrásművek bibliográfiai leírása, ETO- és Cutter-számok, fényképek és dátumok alapján zsidó származású klasszikus szerzőinket és műveiket kellett a versenyzőknek beazonosítaniuk - ami bizony egyáltalán nem volt könnyű feladat. A különböző lexikonok és más segédkönyvek hatékony használata elengedhetelen volt, az internetes adatbázisokban való keresésnél pontosnak kellett lenniük, nem lehetett elkalandozni, a lényeget kellett időre megtalálni és megszűrni.
A kerületi verseny igen nehéz, középiskolásokat is próbára tévő izgalmas verseny volt - versenyzőinket csak dicséret illeti a megszerzett 4. és 5. helyezésért ! (1 ponttal maradtak le a dobogóról)

A 22 versenyző közül lett:
4. helyezett: Bódis András Barnabás 8.c
5. helyezett: Marton Villő 7.c
Szászvárosi Virág 7.c az iskolai könyvtár Különdíja mellé fair play díjat is érdemel!

GRATULÁLUNK !

Felkészítő tanár: Forgách Gábor