Bod Péter Könyvtárhasználati verseny

December 10-én került megrendezésre az Országos Bod Péter Könyvtárhasznalati verseny kerületi fordulója a 7-8. évfolyamosok számára.
Iskolánkat 3 tanuló képviselte: Bódis András Barnabás a 7.c , Molnár Richárd Bálint és Rózsa Zoltán a 8.b osztályból.

A Weöres Sándor emlékév alkalmából a gyerekek a felkészülés alatt egy igen összetett, 5 oldalas, átfogó tesztben dolgozták fel a nagyszerű költő életét, munkásságát, művészi kapcsolatait, a történelmi kort, amelyben élt, műveit és műveinek napjainkra gyakorolt hatásait.

Keresztrejtvény, szókirakó, párkereső, szómagyarázó és más érdekes feladatok mellett voltak azonban nehezebb feladatok is.
A könyvtárban felfedezett, megtalált forrásművek bibliográfiai leírását, ETO- és Cutter-számok alapján Weöres Sándorhoz kapcsolódó más szerzők műveit kellett a versenyzőknek beazonosítaniuk - ami bizony egyáltalán nem volt könnyű feladat. A különböző lexikonok és más segédkönyvek hatékony használata elengedhetelen volt, az internetes keresésnél nem lehetett elkalandozni, a lényeget kellett időre megtalálni és megszűrni.
A kerületi verseny nehéz, de izgalmas volt - versenyzőinket csak dicséret illeti a megszerzett 4. és 5. helyezésért ! (1.5 ponttal maradtak le a dobogóról)

A kerület iskoláinak versenyében :
4. helyezett: Molnár Richárd Bálint 8.b
5. helyezett: Bódis András Barnabás 7.c
Rózsa Zoltán 8.b az iskolai könyvtár Különdíját kapta

GRATULÁLUNK !

Felkészítő tanár: Forgách Gábor