7.a és 7.c osztályok látogatása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központjába

„ Április 1-én az iskola könyvtárosa, Gábor bácsi elvitt bennünket és a 7.c osztályt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központjába, a gyönyörű Wenckheim-palotába.
Amint beléptünk az épületbe a portás néni fogadta csapatunkat. Utána átadott bennünket egy kedves könyvtáros hölgynek, Veronikának. Ő elkalauzolt bennünket a gyermekkönyvtárba. Sokat mesélt nekünk e részleg történetéről. Rengeteg új információt is megosztott velünk, élvezetes beszámoló volt. Ezek után a könyvtári rendszerezésről beszélt csoportunknak. Ezt követően egy izgalmas stratégiai játékot játszottunk. A szórakozás után Veronika megdícsérte a bandánkat, mert ügyesek voltunk. A továbbiakban el kellett búcsúznunk tőle, mert egy másik néni vette át a brigádunkat. Ő a könyvtár palota részében vezetett körbe az osztályunkat. Elmesélte, hogy a palota a barokk korszak stílusjegyeit viseli. Az egymást követő szobákban azt vettük észre, hogy ellentétjeik egymásnak, a férfi szobák ezüst tapétásak, a női szobák aranyak, a nagytermekben hatalmas tükrök voltak.. Ezek a termek eszméletlen gyönyörűek voltak.
A látogatás végén mindenki kapott egy olvasójegyet, amivel el lehet érni a könyvtár szolgaltatásait az interneten. Nagyon élveztem ezt a csodálatos programot, többször is vissza fogok térni. ”

A cikket Czintos Boglárka 7.a írta


„ Április elsején A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba látogattunk el. Először a gyerekkönyvtárba vezettek be minket. Csodálatos terem volt, melynek falait sárkányok díszítették, valamint telis-tele volt értékes könyvekkel. Egy előadást hallhattunk, amely a könyvtár történetéről szólt. Azt is megtanultuk, hogy a keresett könyvet hogyan találhatjuk meg a legegyszerűbb módon. Aztán körbejártuk a palotát. A palotáról is számos érdekes dolgot tudtunk meg. Ez volt a könyvtár leggyönyörűbb része. Hatalmas tükrök voltak mindenütt és mindent arany borított. Végül olvasójegyet kaptunk, amivel igénybe vehetjük a könyvtár szolgáltatásait. Nagyon élveztük a kirándulást, reméljük máskor is fogunk ehhez hasonló helyekre menni.”


A cikket Bende Bianka 7.c írta