Óz, ​a csodák csodája

A kansasi rónaság közepéről Dorkát és Totó nevű kiskutyáját egy félelmetes forgószél csodás vidékre repíti, a mumpicok országába. Kiderül, hogy a kislány messzire nagyon került az otthonától. A jóságos Északi Boszorkánytól megtudja, hogy a zölden tündöklő Smaragdvárosba kell eljutnia Ózhoz, a Nagy Varázslóhoz, mert csak az ő segítségével juthat vissza az otthonába. Úgy hírlik, hogy Óz fényes palotájában a legkülönbözőbb kincsek találhatók: - van ott bátorság, van okosság , egész gyűjteménye van szerető emberi szívekből, s varázshatalma akkora, hogy bárkit megajándékozhat azzal, amire csak vágyik.
A hosszú vándorút során Dorka igaz barátokra talál: a butus Madárijesztőre, a szívtelen Bádog Favágóra és a Gyáva Oroszlánra. Ők is a Bölcsek Bölcse segítségére vágynak. Óz palotája felé igyekszik hát mindenki, aki csodás segítségre vágyik.
Számtalan kaland után érkeznek el Óz fényes palotájába . Hosszú útjuk során be tudják bizonyítani, hogy van szívük, bátorságuk és eszük?

Különös és mulatságos mesevilág hőseit vonultatja fel előttünk. L. Frank Baum híres meseregénye, mely már több mint fél évszázada gyönyörködteti az olvasót, s melyből a világszerte nagy sikert aratott film is készült.


A regényt itt olvashatod →

képregény változatát pedig innen töltheted le.Díjak és jelölések:
Oscar-díj (1940) – Legjobb eredeti filmzene
Oscar-díj (1940) – Legjobb eredeti filmdal
Cannes   (1939) – Arany Pálma jelölés
Oscar-díj (1940) – Legjobb film jelölés
Oscar-díj (1940) – Legjobb operatőr jelölés