Gerald és Lee Durrell: Az amatőr természetbúvár

Az amatőr természetbúvár című könyv és a belőle készült filmsorozat - bár a film minősége sajnos már nem a legjobb - bizonyára elnyeri minden természetbarát tetszését : a bogarakat gyufásskatulyába gyűjtő kisdiákét éppúgy, mint a szenvedélyes madármegfigyelőét, a kiránduló családét éppúgy, mint a komolyabb tanulmányokra készülő természetbúvárokét.

A világhírű természetkutató, Gerald Durrell egyik legnépszerűbb filmsorozatában azt sugallja:
bárki, bármikor, bárhol, a legegyszerűbb segédeszközök birtokában is lehet a természet kutatója, amatőr természetbúvár. Nem kell hosszú utazásokat tenni, a közvetlen környezet is bőséges tanulmányoznivalót kínál. Durrellék állításuk nagyszerű igazát angol kertekben, Korfu szigetén, New York utcáin, afrikai pázsiton, a kanadai erdőkben és az arizónai sivatagban bizonyítják.

Gerald Durrell azt szeretné, ha egy kicsit mindannyian természetbúvárok lennénk, ha megtanulnánk felfedezni és megőrizni a ma még oly gazdag élővilágot az utánunk jövő nemzedékek számára. A film és könyveinek fő mondanivalóját éppen ezért a gyakorlati tudnivalók alkotják: mi a teendő a terepen és otthon. A szerző végigvezeti az olvasót a Föld legkülönbözőbb tájainak természetes élőhelyein, és megmutatja, mit kell keresnünk, hol kell keresnünk, mire következtethetünk a látottakból és mit érdemes hazavinni további tanulmányozás vagy preparálás céljából.

Az amatőr természetbúvár hatalmas ismeretanyagával, gyönyörű képeivel és a Gerald Durrelltől megszokott remek történetekkel a család minden tagjához szól. Kagylószedéshez és lábnyomok azonosításához, rovar- vagy növénygyűjtemény létesítéséhez, életközösségek föltérképezéséhez, a vadak védelméhez és hogy egyszerűen csak észrevegyük kiránduláskor, amit érdemes. Mindehhez útmutatást és ösztönzést adnak könyvei és a filmjei.(pl. Családom és egyéb állatfajták :-))
A filmsorozat egyes részeit a lejátszási listából válogathatod.
 Gerald Durrell legszórakoztatóbb regényei : QR-olvasóddal töltsd le mobilodra, tabletedre, ebookodra ...

 
vagy olvasd ITT !